Ciupercile în dietă – sursă de vitamine
- pisicilaferestre
- acum 7 zile
- 2 min de citit
Actualizată în: acum 6 zile
Includerea ciupercilor în alimentația zilnică poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate!
Nu doar pentru gustul lor bogat și textura plăcută, ci și pentru valoarea nutrițională excepțională. Iar când sunt gătite cu drag, în rețete autentice, așa cum le găsești în borcanele noastre, ciupercile nu sunt doar un simplu ingredient, ci o sursă valoroasă de vitamine.

Ce conțin ciupercile?
Pe lângă faptul că dau o aromă delicioasă preparatelor, sunt o sursă bogată de:
Proteine vegetale de calitate – foarte utile în diete vegetariene, vegane sau în perioadele de post;
Fibre – susțin sănătatea digestivă și echilibrul glicemiei;
Vitamine esențiale – în special complexul B (B2, B3, B5) și vitamina D (în ciupercile expuse la soare);
Minerale importante – seleniu, cupru, potasiu și fier;
Antioxidanți – precum Ergotioneina, un compus puternic antiinflamator. Acesta ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Poate reduce stresul oxidativ și previne deteriorarea celulară.
Ciupercile sunt considerate un înlocuitor ideal al cărnii roșii, asigurând totodată nutrienți esențiali pentru organism. Conform cercetărilor de specialitate, acestea pot ajuta la menținerea unui nivel scăzut de colesterol, susțin sistemul imunitar. Datorită caloriilor scăzute, pot fi integrate în diete speciale de regim sau recomandări în urma unui consult de nutriție specializat.
De exemplu, dacă astăzi alegi să te delectezi cu un preparat care conține ciuperci, cum e tocana de ciuperci cu champignon și hribi, ai parte de următoarele informatii nutriționale:
100g de ciuperci contin:

Valoare Energetica: Aproximativ 22 kcal
Proteine: 3 g
Carbohidrati: 3 g
Grasimi: 0.3 g
Fibre: 2 g
Vitamina B2: 17% din doza zilnica recomandata
Vitamina D: 10% din doza zilnică recomandată
Fier: 3% din doza zilnică recomandată
Aceste informații pot varia în funcție de soiul care a fost ales în rețetă.
Sursă naturală pentru sănătate
Incluse frecvent în alimentație, ciupercile pot:
Susține sistemul imunitar
Menține unui nivel optim al glicemiei
Contribui la sănătatea digestivă
Oferi energie și claritate mentală
🛒 Redescoperă gustul natural al ciupercilor în preparatele noastre
Când deschizi un borcan din gama noastră, nu primești doar mâncare – ci o porție de grijă, echilibru și tradiție culinară.Explorează colecția noastră de mâncăruri gătite cu ciuperci și oferă-ți mese hrănitoare, sănătoase și gata de servit.
La Jarinka găsești preparate pentru toată familia!
👉 Intră pe https://www.jarinka.ro/meniu-brasov și descoperă produsele :)
Surse:
コメント